El mes de setembre arrancarà fort quant a les competicions de pilota valenciana es refereix. La ‘tornada al col·legi’ posa en marxa diferents competicions entre les quals destaca aquesta ‘nova’ Copa de Raspall, que comptarà amb un total de 178 equips dividits en 16 categories tant masculines com femenines.

La vint-i-sisena edició d’aquest torneig tindrà com a participants per primera vegada als jugadors i jugadores amateurs, que, habitualment, jugaven la competició baix el nom de Lliga Autonòmica Diputació de València Parelles. D’aquesta manera se li dona una major rellevància i substància a aquesta Copa de Raspall, que abans només disputaven els professionals.

Aquest nou format se presentarà junt amb la Copa d’escala i corda, que celebra la primera edició enguany. L’acte tindrà lloc al trinquet de Pelayo a partir del 5 de setembre i suposarà el tret d’eixida per a aquestes dos competicions.

Favarero i Sanchis jugant en la final de la Lliga Autonòmica de raspall parelles 2023 / FEDPIVAL

Entre els mesos de setembre i novembre se jugarà aquest torneig. La primera jornada començarà el 7 de setembre i els clubs participants són trenta en categoria femenina i quaranta-tres en la masculina, una participació alta que augura una gran competició.

En xics, tindrem primera categoria, Segona A, Segona B, Tercera A, Tercera B, Quarta A, Quarta B, Cadira de rodes i Infantil. Un total de nou categories en les quals participaran cent-quatre equips pertanyents a quaranta-tres clubs: Alcàntera-Càrcer, Alcàsser, Alqueria d’Asnar, Alzira, Baix Girona, Bellreguard, Beniparrell, Bicorp, Bonrepòs i Mirambell, Carcaixent, Carlet-Volea, Castelló de Rugat, Castelloner, Dénia, Favara, Gata de Gorgos, Gavarda, Genovés, Guadassuar, Llosa de Ranes, Marquesat, Moixent, Murla, Muro d’Alcoi, Oliva, Onda, Ondara, Ontinyent, Orba, Pego, Piles, Poblets, Polinyà de Xúquer, Quatretonda, Rafelbunyol, Real de Gandia, Sella, Xúquer de Sueca, València Tamborí, València UPV, Valldigna, Xàbia i Xeraco.

Quant a les xiques, comptarem amb un total de 74 equips provinents de 30 clubs: Alcàntera-Càrcer, Alcàsser, Alfara del Patriarca, Almenara, Alzira, Baix Girona, Beniparrell, Bicorp, Bonrepòs i Mirambell, Carlet-Volea, Castelló de la Plana, Castelloner, Genovés, Guadassuar, Marquesat, Massamagrell, Meliana, Moixent, Oliva, Ondara, Otos, Ontinyent, Polinyà de Xúquer, Rafelbunyol, Real de Gandia, Sella, Xúquer de Sueca, Tavernes Blanques, Torrent i Xeraco. Les categories en que se dividiran en Primera, Segona A, Segona B, Tercera A, Tercera B, Quarta A i Promoció.

Victoria raspant en la final de la Lliga Autonòmica de raspall parelles del 2023

Victoria raspant en la final de la Lliga Autonòmica de raspall parelles del 2023 / FEDPIVAL

Serà per tant la primera vegada que compartisquen el torneig els professionals i els amateurs representant a clubs. En l’edició passada, encara amb l’antiga denominació, Favara va ser el guanyador de Primera en homes mentre que Bicorp va ser la triomfadora en dones. Aquesta Copa donarà molt a parlar i, de segur, que prompte es converteix en una de les competicions de referència de la modalitat de raspall.

Fuente