La ‘catedral’ de la pilota valenciana, el trinquet Pelayo de València, obri este dissabte (17.45 hores) la segona fase de la Copa Caixa Popular Pro1 d’escala i corda. En cartell estan els equips de Montserrat, amb Marc i Hilari, i Ondara – Portal de la Marina, amb Mario, Héctor i Guillermo.

L’equip d’Ondara s’ha recomposat després de la baixa per problemes físics de Giner, escaleter titular. El campió individual arrossega molèsties des de fa uns dies, s’ha sotmés a una ressonància magnètica i encara no està en condicions d’afrontar una cita de l’exigència màxima.

A falta de la confirmació oficial del diagnòstic, la sospita amb la qual treballa el jugador, el seu entorn i els serveis mèdics de la Federació de Pilota Valenciana és d’un problema amb un nervi de la zona pèlvica que li impedeix fins i tot córrer. Giner està, per tant, a l’espera del diagnòstic i de com evolucionen les sensacions. El seu equip juga hui i ha de tornar botar al trinquet el dissabte, dia 27, a Pedreguer, en la segona partida de la fase que afrontarà, en este cas, contra Salva Palau, Pere i Bueno (Meliana).

Hilari bota junt a la muralla de Petrer per a colpejar de butxaca / Fedpival

Mentre arriben les notícies sobre l’evolució de Giner, Héctor, el seu company, continua en la competició i tornarà a unir-se a Mario i Guillermo per a enfrontar-se al que ha sigut el millor equip fins ara en la Copa, Marc i Hilari. El trio ja va quallar molt bona partida el passat diumenge, a Ondara, contra De la Vega i Conillet.

De fet, Mario, Héctor i Guillermo varen dominar tota la partida, un enfrontament llarg i pesat, per a acabar caiguent 60-55. Hui, a Pelayo, tractaran de repetir sensacions i mantindre la il·lusió en la Copa.

Diumenge, a Borriana, es disputarà una nova partida de la segona fase, en esta ocasió, del grup A. El cartell anuncia a les 11.15 hores a Puchol II i Jesús (València) contra Pere Roc II, Salva i Carlos (La Nucia).

6: Héctor, durant una partida de la Copa a Ondara.

6: Héctor, durant una partida de la Copa a Ondara. / Fedpival

Victòria d’Ivan al Genovés

D’altra banda, El Genovés va acollir divendres la partida de la Copa Caixa Popular Pro1 de raspall entre l’equip local, amb Salelles II i Tonet IV, i el d’Ontinyent, amb Ivan i Murcianet. El duel va resultar una batalla titànica entre dos parelles en plena forma en la competició. Després d’un enfrontament ‘dauer’, Ivan i Murcianet varen alçar diverses pilotes de partida a favor de Salelles i Tonet IV per a acabar superant-los 25-20 des del rest. El trinquet del Genovés va registrar un ambient espectacular.

Gràcies als dos punts sumats, la parella d’Ontinyent, encara invicta després de cinc partides, s’afiança al capdavant de la classificació, mentres que els del Genovés són segons amb vuit punts. Marrahí I Seve (Castelló) juguen dilluns a Xeraco contra Vicent, Lorja i Ricardet l’última partida d’esta primera fase.

En raspall femení, el trinquet de l’Alqueria d’Asnar obri les seues portes esta dissabte (18 hores) a la Copa Caixa Popular de raspall femení, amb l’enfrontament del trio d’Aina, Mireia Badia i Natàlia (Ondara – Portal de la Marina) contra el d’Irene, Myriam i Marina (Massamagrell). Mireia Badia ha entrat a última hora per la baixa de la puntera titular, Amparo, que pateix un esquinç en un dit de la mà esquerra.

Ivan i Murcianet s'abracen després de la victòria al Genovés

Ivan i Murcianet s’abracen després de la victòria al Genovés / Fedpival

Copa 2 a Sueca

En la Copa Caixa Popular Pro2 d’escala i corda, Diego i Javi Campos (Onda) varen superar Peye, Guillermo i Aroca (Petrer) en la partida de la primera fase celebrada divendres a Sueca. El resultat de 60-40 atorga dos punts als castellonencs i els consolida com a líder, amb un total de vuit. Peye, per la seua banda, es queda penúltim amb tres.

Fuente