La 35 Lliga de Perxa Trofeu Diputació d’Alacant 2024 és un any més el primer campionat que es posa en marxa després del descans d’estiu de les competicions de clubs. Durant aproximadamente 2 mesos, els carrers dels pobles de la provincia alacantina tornaran a omplir-se de pilota.

Per a l’edició d’enguany són 30 els equips inscrits en les tres categories de la Lliga -Primera, Segona i Tercera-. Els 17 clubs que han formalitzat la seua participación són Agost, Benasau, Benifallim, Benillup, Benimagrell, Calp, Crevillent, Finestrat, La Rectoria, La Vila Joiosa, Mutxamel, Orba, Relleu, Sant Vicent del Raspeig, Sella, Tibi i Xixona.

Un any més, el club d’Orba és el que compta amb més representació, amb un total de 5 formacions. Per la seua part, Mutxamel, Sella i Relleu n’ofereixen 3 conjunts cadascú.

Categories

La máxima categoría de la Lliga de Perxa comptarà amb 8 equips, dividits en 2 grups de 4. Al grup A, el vigent campió, Benimagrell, s’enfrontarà a Mutxamel, Relleu i Sella B. Quant al grup B, estarà integrat per Orba, Sella A, La Vila Joiosa i La Rectoria.

Víctor fent el bot a Relleu / FEDPIVAL

La fase regular es disputarà del 24 d’agost al 28 de setembre, amb un total de 6 jornades, les quals donaran pas a les semifinals, previstes per els dies 5-6 i 19-20 d’octubre.

Pel que fa a Segona, seran 10 les formacions, enquadrades en dos grups de 5. Benasau, Calp, La Rectoria B, Orba D i Benillup compartiran el grup A, mentre que Sant Vicent, Tibi, Mutxamel B, Orba B i Orba C ho faran al grup B.

Per últim, a Tercera, la categoría més nombrosa, conviuran 12 equips, distribuïts en 3 grups. El grup A comptarà amb La Vila Joiosa B, Mutxamel C, Crevillent i Agost. Al grup B trobem Tibi B, Xixona, Benifallim i Relleu B. Per últim, Sella C, Finestrat, Relleu C i Orba E seran els integrants del grup C.

Partida de la Copa Generalitat a Relleu

Partida de la Copa Generalitat a Relleu / FEDPIVAL

En les finals de l’any passat, celebrades a Penàguila, Benimagrell va alçar el títol de Primera després d’imposar-se a Orba. A Segona, el club orber guanyà la f inal davant Sella. La de Tercera va ser una festa entre dos formacions d’Orba.

Enguany, les finals de les tres categories estan programades per al cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. El municipi de Benifallim serà l’encarregat de coronar als nous campions de la Lliga de Perxa Trofeu Diputació d’Alacant 2024.

Fuente