Aquest dimecres va tindre lloc la presentació de l’Open Comunitat Valenciana de pilota en cadira de rodes, que es celebrará a Piles el dissabte i el diumenge. L’ajuntament piler va ser l’escenari del tret d’eixida a un torneig pioner ha comptat amb la col·laboració entre la Federació de Pilota Valenciana, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), l’Ajuntament de Piles i el Club Pilota Piles.

Aquest Open Comunitat Valenciana s’emmarca en l’aposta de la FPV per la pilota inclusiva i per donar a conéixer la modalitat de raspall adaptat, que en els últims temps ha incrementat el seu nombre de practicants.

Presentació

L’acte va comptar amb la presencia de Cristina Fornet, alcaldessa de Piles; Gabriel Melis, director tècnic de FESA; Vicent Molines, president de la FPV; i el jugador Salva Carrillo, de l’Alqueria de la Comtessa.

Vicent Molines, Cristina Fornet i Gabriel Melis, durant la presentació a l’Ajuntament de Piles. / FEDPIVAL

Segons Cristina Fornet, «en el municipi de Piles estem molt agraits perquè la FPV haja pensat en nosaltres per a col·laborar en aquest Open i ser pioners en traure endavant aquest tipus d’iniciatives. Som una ciutat acollidora que està amb l’esport i sobretot amb l’esport inclusiu, què és molt important perquè totes les persones tenim dret a tindre una formació i a gaudir de l’esport que admirem».

Per a Gabriel Melis «la col·laboració entre FESA i la FPV ve de llarg, des de fa anys estem organitzant esdeveniments conjuntament. Hem donat un passet més, teníem ganes de fer un esdeveniment que anara més enllà i que fóra el més global possible, donar a conéixer el raspall a major nivel. La pilota és de tots».

Vicent Molines va destacar «la contextualització i l’implicació de la comarca en un Open ple d’activitats, amb la col·laboració de la Fundació Espurna, l’escola i el Club de Pilota de Piles, a banda per supost de l’Ajuntament».

L'Open Comunitat Valenciana de pilota en cadira de rodes ha comptat amb la col·laboració entre la Federació de Pilota Valenciana, la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), l'Ajuntament de Piles i el Club Pilota Piles.

L’Open Comunitat Valenciana de pilota en cadira de rodes ha comptat amb la col·laboració entre la Federació de Pilota Valenciana, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), l’Ajuntament de Piles i el Club Pilota Piles. / FEDPIVAL

Participants

Aquest Open Comunitat Valenciana comptarà amb la participació de 10 esportistes valencians de raspall en cadira de rodes: Toni Sáiz, Juan Pascual, Paco Lucas, Carlos Sanchis, Salva Carrillo, Mohamed Aris, Nasser Azaz, Karim Yousfi, Antuan Pérez i Julio Cortés.

A més a més, ha confirmat la presència en el torneig d’una selecció en cadira de rodes del País Basc, formada per Manuel Quesada, Leire Troitiño, Asier Navaridas, Germán Elcoro i Beñat Lizaso.

L’Open, que tindrà lloc al Poliesportiu Municipal de Piles, arrancarà dissabte de matí al trinquet amb les partides de raspall i pala en cadira de rodes. La final està prevista a les 13:00 hores.

De vesprada, s’organitzaran partides de promoció amb la col·laboració de la Fundació Espurna, de l’Escola de Piles i dels CPV Piles i Ondara. La final de raspall en cadira de rodes es jugarà a partir de les 19:00 hores.

Frontó Mixt

El diumenge serà el torn de les partides mixtes de frontó, en les quals participaran les jugadores valencianes Ana Puertes, Aina Cuadrat, Mireia Badia, Noelia Puertes i Mar Alfonso. La final es celebrará a les 13:00 hores.

Fuente