Velocitat de creuer en la Copa Caixa Popular – Diputació de València. La competició, que va començar divendres a Vila-real amb triomf de Marc i Hilari (Montserrat) sobre Puchol II i Álvaro Gimeno (València) per 60-40, viurà dissabte altres dos partides pràcticament simultànies. A Pelayo, De la Vega i Conillet (Orba) tindran en la contra Alejandro, Javi i Guillem Palau (Massalfassar), en partida programada per a les 18 hores. Mitja hora més tard, a Pedreguer, debuta el campió individual: Giner i Héctor (Ondara – Portal de la Marina) contra Salva Palau, Pere i Bueno (Massalfassar).

La cita de Pedreguer és de carácter benèfic per a Càritas gràcies al patrocini de Masymas. L’activitat començarà a les 16.45 hores amb una cita de raspall femení en la qual Clara, Anabel i Mireia jugaran contra Aina, Mar i Joana. Seguidament arribarà el torn de l’enfrontament de la Copa, en el qual Giner afronta el primer gran títol de la temporada com a campió del mà a mà i número u.

Giner fa la caiguda d’escala durant una partida a Pedreguer / Fedpival

I té per davant una partida molt apretada, si més no, sobre el paper. Ell i Héctor hauran de fer-li front a dos canoners com Salva Palau i Pere, complementats davant per un pilotari passador i tot terreny, com és Bueno. El coneixement del recinte de Pedreguer que atresoren els membres de la parella pot ser un punt a favor per a donar-li la volta a la inferioritat numèrica.

També a Pelayo hi haurà duel de parella contra trio, amb el debut de De la Vega i Conillet contra Alejandro, substitut temporal de Julio Palau, Javi i Guillem Palau. I demà, a les 11.30 hores, al trinquet de Benidorm, hi ha prevista altra partida de la Copa Caixa Popular, la que enfrontarà Francés i Tomàs II (Dénia) contra Pere Roc II, Salva i Carlos (La Nucia).

Conillet, durant una partida

Conillet, durant una partida / Fedpival

Sistema de competició

La Copa d’escala i corda comença amb un lligueta de tots contra tots entre els huit equips participants. Cada victòria suma dos punts a la classificació, mentres que l’equip perdedor que arribe a 45 en sumarà un. Es classificaran per a la segona fase els sis primers, que s’enfrontaran entre ells dividits en dos grups de tres equips cadascun. Els dos primers de cada grup accediran a les semifinals, portes d’accés a la gran final.

Triomf de Marc

Al trinquet Salvador Sagols de Vila-real, Marc i Hilari varen aconseguir una brillant victòria sobre Puchol II i Álvaro Gimeno. El 60-40 deixa, a més, a l’equip del sis vegades campió individual sense puntuar. La partida va tindre dos meitats ben diferenciades, sempre amb l’equip guanyador per davant. Una primera en la qual es va produir una lluita de poder a poder, amb grans colps a un i altre costat de la corda. En la segona meitat, però, Marc i el seu company varen imposar el seu joc més sólid.

Gran final a La Llosa de Ranes

El Trofeu Mancomunitat de la Costera – Canal viu este dissabte de vesprada (17.45 hores) les grans finals de raspall Pro1 masculí i femení. Obriran foc els xics, amb la cita que enfrontarà Vicent i Tonet IV a Ivan, Murcianet i Bossio. Seguidament serà el torn de les xiques, sobre les 19 hores, amb la partida que decideix el títol i que enfrontarà Erika i Amparo a Ana, Júlia i Natàlia. Les cites seran oferides en directe, la primera, a través d’À Punt, i la segona, al canal de Youtube de la Federació de Pilota Valenciana. 

Fuente